vineri, 6 iulie 2012

Parcul Operei(Venus)—si plimbarile noastre

Cand nu mergem in Cismigiu, mergem in Parcul Operei—mai nou se numeste Parcul Venus si a fost amenajat de Chiliman, prin anul ce-a trecut….
Foarte des intalnesc in parcul acesta pe cei de la spatii verzi..daca o mai exista asa ceva..Daca nu exista, poate c-or fi de la vreo firma privata ce se ocupa de intretinerea parcului… Cert este ca actiunea se desfasoara asa: apar doua dubite din care coboara omuletii mai sus mentionati. Multi. Nici nu stiu unde-ncap in dubitele alea. Si cara cu ei, dupa ei tot felul de ustensile utile activitatii lor…masini de tuns gazonul, masini de taiat/tuns copaci (cred ca ..fierastrau elecric e ala de-l vad, da’ nu-s sigura..), nshpe maturi, lopeti, greble, roabe..tot tacamul… Multe si ele. Si una-doua se pun baietii si fetele pe treaba…si-n timp ce fac treaba mai si vorbesc unu’cu altu’(a se citi: urla unul la altul, caci e greu sa te auzi cand merge chestia aia de tunde gazonul…)
Cred ca va imaginati ca aparitia acestor omuleti verzi este spaima mea… De ce? Pai ia imaginati-va cum e sa-ti adormi copilul, sa vrei si tu sa citesti cat doarme cel mic si sa fii inconjurat de asa ceva.. E un zgomot de numa-n parc nu te simti!!! Si asta tine pana pe la ora 17…cu o pauza de-o ora…Fug de ei cat pot, dar sunt multi si parcu-i mic si excesul lor de zel este nemarginit..asa ca-s peste tot…
Dar, ma rog, arata el bine?? EL- Parcul, care va sa zica…
Este gazonul tuns la linie? Este!!
Sunt aspersoare care, cand sunt pornite, uda bancile si aleile de tre’sa faci slalom ca sa poti trece si sa cureti apa de pe banci ca sa te poti aseza??? (pesemne inginerul care-a facut calcule a grest ceva de se rotesc alea, ca nebunele, si pe unde-ar trebui sa treaca lumea..) Sunt!!!
Sunt cosuri cu saci de plastic in ele, de sa te fereasca Sfantu’ sa arunci vreo tigara fumegand ca dai foc la tot cosul (credeti-ma pe cuvant, ca am reusit si asta..?? Sunt!!!
Sunt doi agenti de la BGS (amplasati intr-o casuta de lemn) care dezleaga integrame cat ii ziulica de lunga si, cand s-a pus problema sa prinda niste pirande ce furasera telefonul unei fete, fugeau mai incet ca pagubita??? Sunt!!!
Pai..?!:)
Ei, bine, azi era toata armata de omuleti mici si verzi- la munca… In pauza lor de masa, trecand si eu in liniste pe o alee, aud niste super troznituri in spatele meu (cam la 10 m)…ma gandesc “auci, iar s-au pus astia pe taiat ceva..” si bag viteza..Cand colo, cand ma intorc sa vad ce si cum, apuc sa vad un nene care tasneste de pe o banca si, peste banca unde statea si de-a latul aleii..ce credeti?? Cade o mare parte dintr-un copac!!!! Crengi zdravene, batrane, pline de frunze, una dupa alta, cu zgomot de ti se facea paru’maciuca… Credeti ca taiau aia ceva?? Pai nu v-am spus?? Ei erau in pauza de masa, deci nu…nu taiau… Nici inainte nu se atinsesera de el.. Pur si simplu era un copac uscat partial..iar de cazut, au cazut crengile cu frunze, nu cele uscate… Ce credeti ca au facut cei de la spatii verzi…??? Pai..si-au terminat linistiti masa (cel putin asa aratau fetele lor..linistite..) apoi s-au apucat sa …tunda in continuare gazonul!! O atitudine constructiva, zic…ceva de genul…La naiba cu copacii care cad, ce ne pasa noua!!!
M-am gandit si m-am tot gandit….si am ajuns la concluzia ca oamenii au in responsabilitate doar ce creste la nivel de sol, pana la …hmmm…sa zicem 10 m inaltime de la sol. Mai sus de-atat nu-i in curtea lor, deci nu raspund ei… Cred ca acolo e altcineva…si, drept sa spun, am asa o impresie ca de ce se intampla cu copacii uscati se ocupa numai Cineva de acolo…de foarte Sus….
Ah! Sa nu uit…in seara asta, pe la ora 21, aleea era blocata cu o ..sfoara legata intre doi copaci. Pe sfoara atarna o hartie si pe hartie scria “ATENTIE, NU TRECETI, CAD CRENGI!”.
Crengile cazute azi erau, bine merci, in mijlocul aleii…exact unde au picat de dimineata
….
Dupa indelungi meditatii acum taman incep sa ma gandesc serios ca..poate…parcul e aranjat asa doar ca sa dea bine estetic..poate ca Primaria nici nu vrea sa vina oamenii in el. D-aia or fi pus asa aspersoarele, d-aia or lasa copacii sa cada…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉